tisdag 30 oktober 2007

Sömntuta

Veckans tema är sömn. Eller, ja, avsaknaden av den.

Efter snart fem månaders avbruten nattsömn så blir man lite...stingslig. Rent av odrägligt rakbladsvass och utan tålamod. Det är inte bra när man ska vara en snäll mamma/pappa och en gosig sambo. Inte bra alls. Så nu är mitt och Alfs stora samtalsämne hur vi ska försöka jobba med sömnen. Sixtens alltså.

I lördags natt var Sixten fullständigt tossig och ville absolut inte sova. Han vaknade och gnällde och skrek om vartannat och inget vi gjorde var riktigt bra. Igår natt sov han jättebra. I natt så blev det ynk och gnissel igen.

Det är väldigt jobbigt att inte få sova. Och min insikt om att avsaknad av sömn kan vara ett tortyrinstrument har nått sina högsta höjder någonsin. Så, nästa vecka ska det sömnmetodas. Fast precis hur har vi inte riktigt kommit fram till än. Sambon lutar åt Anna Wahlgrens "Sova hela natten" som ljuset, sanningen och vägen, och jag åt "Somna utan gråt". Så förmodligen blir det en modifierad kombo.

Några tips, out there?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Attitydsfråga; se det som något positivt - ah, nu får jag en liten paus i sömnen... ;)

Anna ser dej sa...

Glömde jag påpeka att man inte har någon humor som stingslig sömnlängtande småbarnsmorsa? :D

Linda K sa...

har inte testat anna wahlgren själv men bara hört positivt från de som kört på det!

Anonym sa...

Det är nog bara att prova sig fram, det som passar ett barn passar inte ett annat. Det som passar en förälder passar inte en annan! Modifierade kombosar brukar vara det allra bästa!
Lycka till!

Anna ser dej sa...

linda k:
ja, jag har också hört en hel del bra saker så det kan nog vara värt att prova...

gambla moster:
det är sant. man vill ju gärna att det ska finnas någon quick fix med manual steg för steg, men det är nog bara att blanda, prova och ändra.

Camillas lockar sa...

Har bara hört positivt om sova hela natten och somna utan gråt. Själv provade vi allt, utan att nåt egentligen funkade superbra. Bäst funkade femminutersmetoden. För oss. För Peo. Men alla barn är olika!

Anna ser dej sa...

camillas lockar:
jo, det är ju sant. alla är olika. föräldrar liksom barn. vi ska köra första försöket på fredag... håll tummarna!