söndag 20 september 2009

Idag är en annan dag



Igår:
Efter frukost ritar Sixten på golvet i köket med kulspetspenna. Skriker att han inte vill gå ut. Jag skvalpar i mig lite kaffe. Vi går ut. Det vrålas. . Nils somnar inte i vagnen. Jag hoppar av tunnelbanan och tänker fly till Caracas, men går en sövande promenad med lillgrisen istället. Möter upp kärleken och Sixten på McDonalds för kaffe och andrafrukost med fett och kolhydrater.

Går till Bondens marknad. Shoppar i ilfart det som finns inom räckhåll och det som inte kräver köande: tomater, bröd, kantareller, surkål och blåbär. Sixten springer och kastar sten på någons zuccinikaka. Nils börjar gnissla i vagnen. Vi ger upp. Åker tunnelbana hem och äter lunch. Sixten vill inte äta. Nils vill inte sova. Vi är trötta och bjuder våra grannar på kaffe. Barnen vaknar. Sixten vill inte äta mellis. Nils vill inte äta mellis. Sixten vill inte gå ut. Vi går ut.

Parken. Nils äter på en pinne strösslad med lite grus. Sixten är lynnig och vill ha isbjörnsglass (isglass). Han får det. Vi köper mat. Vi går hem. Sixten cyklar på gården och vill inte gå in. Nils och kärleken går in. Jag väntar. Efter en halvtimme går vi in efter fysisk närkamp. Sixten häller vatten på Nils med en liten burk, tre gånger. Sixten vill inte äta mat. Nils äter jättemycket mat. Sixten är lynnig. Nils är trött. Vi leker. Sixten råkar kissa i tvättpåsen med nytvättade kläder. Läggdags för Nils, han är glad och vi busar hela vägen in i sängen. Lägger ner honom. Skrik, skrik, skrik. Tar upp honom efter några minuter och då kräks han på golvet. Kärleken tar honom. Nils fontänkräks på kärlekens täcke. Sixten vill inte borsta tänderna. Skrik, skrik, skrik. Vi läser bok. Sixten somnar mellan oss. Vi bär in honom till sig runt kl 21. En halvtimme senare vaknar Nils. Somnar om mellan oss. Vi tittar på varandra. Trötta och lite gråa.

Kärleken: "Det här är ett väldigt effektivt preventivmedel".
Jo. Det är inte ett understatement.

3 kommentarer:

k sa...

Åh, så urjobbigt. Och så underbart att veta att vi inte är ensamma;)... Skulle gärna kommentera utförligare, men en helg i liknande dansarter måste omedelbart avslutas innan jag somnar på golvet. Kram till dig i alla röra!

Camillas lockar sa...

Oh yes. Barn är ofta överlag ett mycket effektivt preventilmedel...

Anna ser dej sa...

k:
jag såg att ni hade haft det väldigt liknande... förstår tröttman mer än väl! kram tillbaka

camillas lockar:
jo, eller hur:D