måndag 7 september 2009

Åtta



Status: han har hunnit bli åtta månader, Nils. Tre tänder kom på två veckor under augusti. Inte konstigt att han var lite grinig. Han är fortfarande en glad gris. Oftast. Och skriker högst på jorden när han inte är det. Väldigt morgonpigg (i morse var han uppe 05.15) och fortfarande en usel sovare på natten. Väldigt ofta hör vi Sixten ropa "bort Nilla" på natten/morgonen, när Nils ligger och pratar HÖGT i sängen bredvid Sixten och Sixten inte alls vill vakna.

Gör just nu: kryper som en raket. Gärna efter storebror som ofta springer iväg. Och kliver över trösklarna på alla fyra, med spikraka ben och rumpan i vädret. Håller på att lära sig att ställa sig upp själv.

Älskar: att få kravla ut på balkongen och slita upp blommor, när storebror busar och att bada.

Hatar
: att behöva sätta på sig blöja eller kläder, att sova hela natten och att sluta bada.

5 kommentarer:

k sa...

Grattis Nils! Han låter som en riktigt mysig och rolig liten kille (bortsett förstås från natt-bråkandet...)! Krypandet ser jag både fram emot och bävar lite inför själv.. Det känns som att syskonbråken lär bli många fler när förföljandet kan sätta igång på allvar...

Borgarbrackan sa...

Grattis till söte lille, store Nils, och till dig som tacklat två små pigga krabater i hela 8 mån nu..Bugar av beundran. KRAM

Anonym sa...

Grattis Nils! Härlig bild! Själva firar vi Signes sju månader idag.
Roligt att träffa dig när vi sågs senast.
/Stefan

Anonym sa...

Hej och grattis! Han är otroligt söt och inte så lite lik dej. Verkar som ett charmtroll av stora mått.

Kram från Pia

Anna ser dej sa...

k:
Tack! Jodå. Bråken blir fler, fast även syskonkärleken tror jag, så frukta icke. Ibland sticker Sixten och Nils in själva i vardagsrummet och sitter där och läser och fixar med saker. Det är väldigt mysigt att se dem:D Och ibland kryper Nils själv in och grejar. Jag tror att han är en mycket nöjdare person nu när han kan ta sig runt!

Borgarbrackan:
Tack raris! Jo, det är lite imponerande, tycker jag också:D Kramar!

Stefan:
Tack och detsamma! Och grattis till Signe som är en sån stor tjej nu också!

Pia:
Tack och kramar tillbaka!