torsdag 27 augusti 2009

Plättar, Flåklypa och parken

Det är höst. Oåterkalleligen. Det känns lite fel att vara utan strumpor i skorna, det är lite för kallt utan tröja. Och Sixten har åkt på första förkylningen och är hemma från dagis. En liten försmak av det som komma skall...

7 kommentarer:

k sa...

Blä, redan vab alltså... Jag ser verkligen inte fram emot det, men det är ju any day now. Dock är det fortfarande sommar här, om än i lite höstdräkt.

Yogamamma sa...

Vi har också åkt på förkylning. Hela familjen. Men det var redan innan dagis började. Fast det är ju lika trist ändå
Host och snörvel och krya på Sixten!

Att vara mamma sa...

Och vi som var på stranden och badade idag! Men dagisförkylningarna har slagit till på vårt dagis också, så snart blir det väl vab även för min del. Hoppas Sixten kryar på sig snart.

Anonym sa...

Hur känner du med alla dessa dagissjukor när man har en liten hemma (fast din lilla är ju inte yttepytte längre)? Jag är lite nervös för att vi ska få hem nåt från dagis, och jag är rädd för svininfluensan. Ibland känns det som jag bara vill skita i dagis och ha hemma storungen med...

/Samma

Therese sa...

Åh så tråkigt, fast jag är glad för jag älskar hösten!♥

Borgarbrackan sa...

Japp, samma här. Dagisförkylningen slog till redan efter 4 dagar... KRAM

Anna ser dej sa...

k:
Jo. Bara att bita ihop och hoppas att det blir lite lugnt mellan varven i alla fall.

yogamamma:
nej, det är inte kul så krya på er också!

att vara mamma:
åh, vad ljuvligt. det är varmt här också idag, men man känner det där kalla bettet i luften i skuggan. det är hösten. no doubt. hoppas vabet väntar för er del!

samma:
i början var jag jättestressad. nils föddes ju mitt i säsongen för vinterkräkis, influensa och förkylning. jag är så glad att han är större och inte precis lika känslig längre och har lite mer hull. svininfluensan bryr jag mig inte om. det går liksom inte att oroa sig för den för då skulle vi inte kunna göra nåt.

men jag fattar din känsla precis. jag hoppas ni slipper så mycket dagisbaciller. fast man vet ju att det bara kryllar av skit när man väl kommer dit. du har några månader innan det värsta kommer, så se till att lillgrisen äter upp sig tills dess och sen är det bara att hålla tummarna:D jag känner också att dagis bara är sjukdom ibland, men ärligt talat är det inget alternativ att ha Sixten hemma varje dag. då skulle vi få gå på öppna förskolan och få samma baciller där. turen är ju att de stora kan få vara hemma innan de blir toksjuka och då kanske man kan slippa det värsta. men de små får det ju ändå, från storebrorsorna så det är en ekvation som inte går ihop. handspriten ska få en stadig boning hos oss från nu!

therese:
jo, hösten är inte så dum i alla fall. om man bara slapp snoret...

borgarbrackan:
underbart. sixten fick vattkoppor andra veckan på dagis och fick vara hemma två veckor. det är som en fiskdamm - man vet aldrig vad man kommer ut med! kram och hoppas noel friskar på sig snart