torsdag 13 augusti 2009

Jodå

Idag är en mycket bättre dag än gårdagen. Tack gode gud för det. Jag har fått funderingar om mat kan vara haken med Nils skrikfest och sömnlöshet, för lite mat alltså och lite fel i tid. Ska testa annat schema imorgon och se hur det funkar. Tills dess frossar jag i lite mer sommar. För den är ju inte slut än.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snälla tala gärna om vad du kommer fram till!!! Vi har en Elsa som är ganska precis en månad yngre än Nils och hon mest bara skriker 0ch gnäller just nu. Sova vill hon definitivt inte göra, i alla fall inte på dagarna.

Jag hyser stor sympati och beundran för dig/er som roddar runt livet med två barn i en tvåa. Vi bor lika litet men har i alla fall bara ett barn.

Lisa

Anna ser dej sa...

Lisa:
Det som jag faktiskt tycker funkar är att sätta ett stenhårt schema för dagarna. När det ska sovas, hur mycket, när det ska ätas och se till att det blir lagom mycket av allt. Det kanske inte alltid funkar, men när man har tragglat ett tag på har polletten trillat ner på både Sixten och Nils. Äter man samma tid varje dag så blir man hungrig då, sover man samma tid så blir man trött då. För Nils kör vi:

07.00 Uppstigning & morgongröt
09.00-09.45 Morgonlur
10.30 Lunch + amning
12.00-13.30 Middagslur
14.00 Stadigt mellanmål + amning
16.15-16.35 Liten eftermiddagslur
17.30 Middag
18.30 Kvällsgröt + amning
19.00 Sova för natten

Kolla när din dotter verkar bli trött och sätt ett schema efter det. I början kanske hon bara ligger i säng/vagn vaken när tanken är att hon ska sova, och då gäller det att hon inte sover på andra tider... Men efter ett tag så brukar det sitta. Med Nils börjar det funka ganska lätt nu efter två-tre veckor. Här kan man få lite tips och inspiration: http://www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=14303

Lycka till själva - jag vet hur det är att ha ett barn som inte sover heller:D