torsdag 3 januari 2008

Prinstårta



Lillgrisen fyllde 7 månader igår. Det firades med prinstårta och besök av farmor och farfar. Sen fick han eget rum. Eller, ja, eftersom vi bor i en tvåa så blev vardagsrummet hans. Att sova i alltså.

För det funkar inte när vi ska sova alla tillsammans. Även om det är otroligt mycket bättre sovmässigt än vad det varit, så blir det ändå rörigt på natten. Han vaknar och pratar, vi vaknar, han hör att vi rör oss och blir missnöjd med att ingen plockar upp honom. Och börjar skrika. Så igår så fick han sova i eget rum på natten och det funkade mycket, mycket bättre. Jag har bett till alla sömngudar jag känner till att det ska hålla i sig...

Men han kan så mycket nu, skrutten. Till exempel kan han sitta helt på egen hand, äta 5 mål mat om dagen - helst hemlagat (jodå, han har god smak:-), säga mamamamama, dadadadada, titititititi, nananana och en massa mer, nästan vinka och helt klart skaka "nej, nej, nej" på huvudet och stå med lite hjälp och stöd. Dessutom är han så mysig att vara med, mycket mer nöjd och glad än han var tidigare.

Och söt som socker. Fortfarande.

7 kommentarer:

Yogamamma sa...

Det var först när Signe fick eget rum som hon började sova hela nätter. Och det är vi alla glada för.
Men vi gör ju alla det som funkar bäst för vår alldeles egna familj. Och bor man i tvåa så funkar ju vardagsrummet alldeles utmärkt som sovrum för en liten Sixten.
Trevlig helg!

Anna ser dej sa...

yogamamma:
Ha, var det så för er?! Då är vi kanske inte fel ute med vår teori... Har provat två nätter nu och det funkar mycket bättre. Och även om jag hör att han är vaken där inne så skriker han inte, utan ligger bara och pratar innan han somnar om. Det känns så skönt. Och ha en riktigt trevlig helg själva.

Frida sa...

Stort grattis till storkillen! Vi ska också prova eget rum när vi får flytta hem igen!

Anna ser dej sa...

frida:
Sixten hälsar och tackar:D Det verkar faktiskt funka, det där med rummet! Nu tredje natten och jag har i princip inte hört honom alls...

Anonym sa...

Härligt att han sover bra i eget rum! Så var det med vår äldsta, han började inte sova bra på nätterna förrän han fick eget rum. =)

Kram,
AnnaSv

Anna sa...

Skönt med eget rum. Melvin fick det i torsdags eller om det var i fredags, han har iofs sovit hela nätter innan men nu hör ju inte jag när han bökar... senaste två nätterna har jag inte vaknat av honom en enda gång.

Förresten, vad duktig er kille är. Melvin är snart 7.5 månad (korrigerat 6mån) och han kan sitta halvbra, dock inte med rätad rygg....

Anna ser dej sa...

annasv:
ja, äntligen, kan man lugnt säga! jag hoppas bara att det håller i sig...

en mölnbobos liv:
ja, eget rum är lyx. och att få sova en hel natt är definitivt lyx!

sixten kan sitta, men melvin verkar ju vara en exemplarisk bäbis som kan så mycket annat: sova ordentligt och länge, äta bra och vara en allmänt glad skrutt:D