onsdag 12 november 2008

Russinglädje och hämtningsågren

Dagens stolthetstopp:
Härom dagen berättade kärleken att Sixten sagt sin första tvåordsmening. Den kom som "Me dää" [mer där], när Sixten tagit kärleken i handen och lett ut honom till skåpet med russinpaketet. Mer russin!

Dagens ångestklump:
Igår när jag hämtade på dagis så var Sixten lite arg. En av fröknarna berättade att han verkligen märker när de andra föräldrarna kommer och hämtar. Och att han blir ledsen och också vill gå hem. "Vissa barn bryr sig ju inte, men Sixten gör det. Idag kom han med sina skor och ville bara sitta i vagnen efter det. Ute." Gulp.

4 kommentarer:

Borgarbrackan sa...

Åh, vilken jobbig grej att få höra. Men det var riktigt klurigt av honom ändå, att förstå sambandet och sätta sig i vagnen och vänta. Han är klok din son. ;-) Kram

Anna ser dej sa...

Jo, klok är han allt. Och ganska känslig. Men det gör så jäkla ont i hjärtat att höra... Kram!

Anonym sa...

Tänk att den lille knoppen har kommit så långt att han börjar få tidsperspektiv!! Och inser att han själv kan göra något åt situationen.
Det ÄR inte farligt att han försöker lösa sitt problem. Huvudsaken är ju att han VET att ni kommer och hämtar honom och att personalen låter honom känna den tryggheten att han inte blir lämnad ensam.
Ett stort och viktigt steg för Sixten, detta!!

Gambla Moster

Anna ser dej sa...

Gambla moster:
Tack, vilket bra svar som jag blir väldigt glad att höra! Kram