måndag 29 september 2008

Septemberskälva

Ännu en helg är över och möter de sista skälvande dagarna av september. Vi har haft det fint trots en mindre influensaperiod (vad ska hända när Sixten börjar på dagis?!). Jag har jobbat upp mina numer usla poäng som hemmafru, hängt i parken, åkt rutschkana och hunnit träffa några vänner över en snabb kaffe.

Barnmorskan har också besökts i veckan. Allt verkade fint: järnvärden, äggvita (är det det man mäter?) och bäbisens hjärtljud och storlek. Jag är 4,5 kg tyngre och äter mellanmål som en skogshuggare. Inga cravings förrutom de vanliga: choklad och apelsin. Och vi har fått plats på BB Stockholm den här gången. Inte för att det känns jätteviktigt, men det känns skönt att veta var vi ska åka och att vi kan stanna allihop. Till och med Sixten om det skulle kännas bra. Däremot känns det lite absurt att boka BB-plats i september när man ska föda i januari.

Och som grädde på moset har Sixten fått dagisplats [förlåt all förskolepersonal - det är så mycket lättare att säga dagis]. Det blev inte det lilla mysiga kooperativet, eftersom bara tanken på allt ansvar (städveckor, personaljour, städhelger, mötesjour...) fick både mig och kärleken stressade till max. Det blev istället det stora kommunala dagiset - inte alls lika mysigt, men där granntjejen går och hennes föräldrar är lyriska. Så den 20 oktober smäller det... Det ska bli spännande. Och jag tror faktiskt att han kommer att tycka att det är kul, den lilla grisen.

Så, det rullar på. Allt utom bloggandet då.

3 kommentarer:

Frida sa...

Härligt att ni har det så bra!

Ang. äggvita i urinen. Äggvita är ett gammeldags namn för proteiner. Har man proteiner i uriner betyder det att njurarna inte funkar som de ska, vilket i sin tur kan vara en indikation på havandeskapsförlossning. Typ så.

Anna ser dej sa...

Tur att man har forskare såväl vid sin fysiska som cybersida, som kan förklara sakers egentliga tillstånd:D Jag är en klokare kvinna nu, så tack Frida!

Frida sa...

anna: det var så lite så!