fredag 10 april 2009

Äntligen

Efter förra veckans tre läkar- och ett akutenbesök under fem dagars tid så kom långfredagen som en varm kram. En lite hostig, men relativt pigg Sixten, en lite kräkig men relativt glad Nils, en lite sliten men relativt utsövd mamma och en lite mosig men relativt glad pappa tog sig ut i solen och åkte till Skansen. Själva bussresan ut var en smärre pärs, men när vi väl var där så införskaffades årskort och sen var det bara ljuvligt.

Solen värmde, ekorrarna (ekekorren som Sixten säger) hoppade sitt allra gladaste, vårblommorna kantade gångarna, vi såg älg och säl och ko och gris, spenderade hundratals kronor på korv, älgskav och kaffe (nej, det är inte alls svårt på Skansen) och njöt av att vara lediga. När det började välla in folk vid ettsnåret så tog vi våra årskort och åkte hem.

Nu har vi ätit god middag och druckit ett glas vin. Bägge barnen sover. Och det är bara fredag. Gud ske lov!

(Om någon undrar över läkar och akutenbesök så hände följande: Sixten blev febrig och efter ett antal öroninfektioner under vintern så gick vi snabbt till läkaren för att undvika en ny runda. Fick en ny penicillinkur som verkade funka tills Sixten fick en allergisk reaktion mot medicinen, fick kliande utslag över precis hela kroppen och svullnade i ansiket. När vi ringde Vårdguiden på måndagkvällen blev rådet att vi absolut skulle åka till akuten. När kärleken och Sixten väl kom dit så sa de "Va, sa de att ni skulle åka hit för det? Ibland undrar man ju vad man ska ha dem till...". Utslagen är borta igen, men nu har han hosta. Det är en never ending sjukdomshistoria som utspelar sig...).

4 kommentarer:

Yogamamma sa...

Låter som tvåbarnsglädje OCH tvåbarnschock. Blandat med lite, nej mycket sjukdom. Ungefär som hos oss.
Härligt med Skansen. Härligt med påsk. Kram till dig

k sa...

Blä för alla sjukdomar! Och ibland känns det faktiskt helt otroligt att man ändå tar sig igenom dem och kommer ut i någorlunda helt skick på andra sidan. Det låter som ni haft en välbehövligt skön dag på Skansen. Hoppas nu att ni kan få slippa fler besök på sjukhus ett bra tag framåt - åtminstone till höstens säsong sätter igång;)!
Glad påsk!

Therese sa...

Låter som en härlig utflykt mitt i allt elände, krya på er!♥

Anna ser dej sa...

Yogamamma:
Yup. Precis så. Kram tillbaka!

k:
Jag håller alla tummar för det. Som sagt, åtminstone till nästa höst... Glad påsk själv!

Therese:
Ja! Härlig och välbehövlig:D