söndag 22 juni 2008

En klassiker






Midsommarafton firades med pompa och ståt på klassisk midsommarmark: Skansen. Det var jag, kärleken och Sixten. Samt ungefär 12 000 andra: japanska turister, punkrockare med rosa hår, bråkande småbarnsföräldrar, lätt alkoholiserade pensionärer, glada danskar, skrikande 3-åringar, bekransade ungdomar och en stor mängd glada damer och herrar. Sixten fick grissini av ett gäng japaner som vi fikade bredvid och bytte i ett obevakat ögonblick ut den mot en torkad gåsbajs, som låg på marken. Slutsats: en torkad bajs må se smaskig ut, men är det icke!

Men, Skansen är ändå alltid Skansen. Det är lite högtidligt att vara där. Speciellt om man gått förbi kilometerköerna och hittat en annan ingång som minimerat köandet (gå upp för backen till höger och där är den). Vi tittade på getter, kycklingar och svin. Besökte Skånelängan. Åt sockerkaka och drack kaffe. Sen åkte vi hem och åt sill medan regnet började ösa ner utanför fönstret. Det var en fin dag.

2 kommentarer:

anna sa...

låter som en alldeles lagom midsommar! armband postat till dig i helgen, du kan väl hojta när du fått det så jag vet att det nått fram?

Anna ser dej sa...

fru a:
mycket bra var det. tack för postningen - jag hojtar!