onsdag 22 augusti 2007

Handlingsförlamning

Hej, jag heter Anna. Jag kan inte shoppa.

Jag går in i en butik. Det hänger kläder överallt i alla möjliga färger och former. Mitt synfält minskar och jag får yrsel över det enorma urvalet. Och går ut igen. Tomhänt. Det innebär att min garderob är eländigt ouppdaterad - och numer också kräkfläckig, som grädde på moset. Hjälp!

Fråga: hur kommer man ur en shopping-dyslexi?


Svar till "jag kommer inte ihåg när jag köpte en ny tröja senast".

10 kommentarer:

Frida sa...

Prova nätshopping! det tycker jag är mycket lättare (kanske FÖR lätt ibland)!

Anna sa...

Jag har lidit av detta i omgångar och enligt mig finns bara ett riktigt bra botemedel - börja shoppa! Om man bryter mönstret så brukar det lossna sen :). Det spelar inte så stor roll vad man shoppar - ta nåt bara - det går ju alltid att lämna tillbaka. Förra gången jag var f-ledig så ägnade jag mycket tid åt att lämna tillbaka. Till slut tyckte jag att det var nästan lika kul som att shoppa - haha!!

Anonym sa...

Ojoj, detta måste vi åtgärda. Börja med att göra en lista på det du tror dig behöva. Bastoppar, linnen, nya jeans etc. Sen är det bara att börja spana. Jag och Linda K vet hur och var så nu har du inga ursäkter längre. Om inte annat så får vi styra upp en fika och diskutera saken. Kram

Linda K sa...

nu tar vi det mycket lugnt och lyssnar till sicilias kloka ord. du behöver bara komma igång! vi behöver en inspirationsfika!

Borgarbrackan sa...

Oj oj oj. Trodde du visste vem som efter sådär 10 år att du har en drottning av shoppingens konster i din absoluta närhet...kan jag lära vår vän att gå ifrån NK till slynbutiker och komma hem full med härliga trasor, så kan jag råda bot din obeslutsamhet. Trust me baby, jag är redo när du är..;-)
Puss

Anonym sa...

Fråga inte mig,jag är likadan. Vill shoppa, går in i en affär, ser alla kläder, tänker "jag orkar inte" och så går jag ut igen. Och min garderob lider. Den är i stort behov av lite nya roligare kläder, så om något av ovanstående tips fungerar, snälla, dela med dig;)

Anna ser dej sa...

frida:
Ja, nätet kan vara en lösning. Några förslag på bra siter?

anna:
Du kan ha hittat lösningen här... Det är väldigt sant att det brukar hjälpa att bara göra. Just do it. Upp på hästen igen helt enkelt:D Jag ska försöka!

sicilia & linda k:
mina shopping-stjärnor i mörkret! klart ni vet, men eftersom ni är proffs och jag inte ens kommit upp i korpen-nivå så lär det bli en utmaning... den där fikan ska bokas genast!

borgarbrackan:
Och ännu en shopping-stjärna! Ja, visst vet jag att du är otroligt duktig. Men jag är så lååååångt borta från att bara börja med shoppingen... Men, jag vill fruktansvärt gärna ha din assistans på en shoppingtur snart! Puss & kram

ulrika:
Jag återkommer när jag provat ovanstående förslag:D

Camillas lockar sa...

Vi är bara kräsna. Då blir det så där. Eller...?! *spärrar upp ögonen*

Lox sa...

Jag vet precis hur det är. Jag betedde mig exakt likadant när jag hade fått mina barn. Det är som att hjärnan inte orkar med att tänka på sitt eget yttre. Att det är en belastning totalt oöverkomlig när hjärnan är full med amning, kräks (dottern var en kräkbebis) och blöjbyte (tio gånger per dag med sonen. Minst).

Men jag har goda nyheter: man ändrar sig. Nu, när mina barn är fyra och två, har jag börjat handla till mig också och inte bara galonställ med tillhörande vantar. Således är lösningen på shoppingdyslexi följande: (a) det måste bida sin tid och problemet löser sig själv, eller (b) man tar hjälp utifrån av en shoppingkunnig vän.

(Kanske skulle påpeka att jag hittade hit via LindaK... .)

Lycka till!

Anna ser dej sa...

camillas lockar:
mm. så kan det vara. kräsen och kräkt på...:D

lox:
vad skönt att höra. Jag träffade en kompis igår som sa samma sak. Och som tyckte att jag skulle vänta några månader till, tills kräkandet är mindre och Sixten lite större. Och gravidmagen kanske mindre. Och DÅ ska jag passa på att shoppa upp mig på massa snygga kläder. Fast jag får nog ändå ta med någon vän som stöd i shoppingdjungeln... Tack för att du gett mig nytt hopp igen!