tisdag 19 juni 2007

I valet och kvalet

Jag förstår nu. Jag förstår hur man kan vara föräldraledig och säga "Idag hann jag inte duscha". Varje glugg av egen tid när Sixten sover blir ett dilemma. Ska jag äta frukost? Dricka kaffe? Duscha? Blogga lite? Läsa tidningen? Klä på mig? Sova en stund? Eller ringa ett samtal?

För mer än en av de där sakerna kan man nämligen anta att man inte kommer att hinna med. Förutom ibland. Som nu - jag har precis ätit lunch, läst tidningen OCH bloggat. Stort.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är mycket man förstår när man fått barn själv. Förritin: Sunkigt med nedklettade barnvagnar, kan inte föräldrarna tvätta av dem lite? Nuförtin: Ok, det är viktigare att barnet får i sig mat, ny blöja och att barnet blir rengjort...barnvagnen ehum...kommer i sista hand.

Anna ser dej sa...

samma:
Ja, precis! Man har sett ljuset liksom...:D

Linda sa...

men chansa alltid på att du hinner! ta med honom in i badrummet om du är rädd att han ska vakna. man får aldrig så mycket tid igen, som när man hade bebis.

...och man blir extra glad & pigg av att se sig själv nyduschad med rouge på kinderna. då är den där vetebullsmagen och dåliga sömnen som bortblåst. jag lovar.

Anonym sa...

Man lär sig rätt snabbt att göra alla de där sakerna samtidigt som man håller i bebis/ammar. Duscha är dock enklast att göra om bebisen ligger bredvid, samt klä på sig - resten gör jag ammandes ;).

Anonym sa...

Ja, det är något man aldrig kan sätta sig in i om man aldrig varit där! MEN det är faktiskt helt möjligt att duscha, sminka sig lite och klä på sig om man bara vill.. Men det krävs lite planering o man lär sig med tiden ;o)!

Camillas lockar sa...

Det värsta är att inte veta om han kommer att sova 30 eller 90 minuter. Avgör ju liksom lite vad man företar sig. Man har ju garanterat blivit en stjärna på att prioritera.

Anna ser dej sa...

linda:
bra tips med badrummet och det är ju helt sant att det är roligare att vara när man är duschad och inte ser ut som ett bergatroll i håret:D

anna:
oki, det där får jag nog träna mig på...:D

åsa:
Jag väntar ivrigt på att kunskapen ska komma!:D

camillas lockar:
prioritering är verkligen ordet, sa bull:D

Anonym sa...

Jaa, det känner man ju igen. Jag kan irra runt och tänka att jag måste skynda mig att göra något mysigt, men då är det oftast för sent när jag väl irrat klart. Numera duschar jag på kvällen när Peter tar hand om Malte. Då kan jag stå länge och väl och låta vattnet strila helt utan att känna stress. Och om man fantiserar riktigt mycket kan man låtsas att man är på spa. Ibland är det det enda tillfället under dagen som jag har riktigt för mig själv.

Anna ser dej sa...

kerstin:
ja, precis det där känner jag igen mig i. jag vill så mycket och sen blir det liksom inget... kvällsdusch låter bra om jag inte hade varit typen som MÅSTE duscha på morgonen. annars känner jag mig inte som jag har vaknat. och jag har inte en frisyr som klarar en natts sömn heller. men fortsätt njut av duschen sötnos! man måste få lite tid för sig själv, annars blir det inge bra.