onsdag 14 september 2011

Ett kliv framåt, mot bassängens blåa vatten

"Det ABSOLUUUT viktigaste är att barnen får ert godkännande INNAN de hoppar i vattnet", säger Jan på bred Malmöitiska ungefär en sekund innan Nils vrålar "Nu hoppar jag" och kastar sig i bassängen. Utan någons godkännade. Jag fångar honom med nöd och näppe innan han sjunker. Bredvid honom hänger Sixten på en flytdyna och sprattlar allt vad han kan med benen, som en exemplarisk elev. Vi är på simskola första gången. Faktiskt den första schemalagda aktiviteten med barnen över huvud taget.

Men det märktes att det var lite konstigt, det där med badhus. Först drabbades Nils av tvivel av omklädningsrummet, ta av kläderna och duscha. "Jag vill inte bada" skrek han medan jag försökte med "Du behöver inte om du vill, men vi går och tittar på bassängen". "Nej, nej", nej...", ekade det mellan väggarna tills vi kom in till bassängen. Då tittar jag på honom och ser hur han  börjar lysa som en sol.  "Mamma, jag VILL bada". Så vi simmar, med flytkorvar, bollar och dynor. Nils är övertygad om att han redan kan simma och hänger som en apa i flytkorven, med både armar och ben, eller kastar bollen tvärs över barn och bassäng.  Sixten älskar allt, det märks - det varma vattnet, att följa instruktionerna och sprattlar med ben och armar och jagar bollar som om han aldrig gjort annat.

Och vi, vi har börjat det nya livet med bokade lördagar. Lite lite jobbigt, mycket mycket roligt.

3 kommentarer:

Yogamamma sa...

ja shit, det där behöver jag ta tag i, att sätta Signe i simskola. Det är bara det att jag inte gillar simhallar. Verkligen inte, inte alls.
Men det får bli mannens mission. Tack för påminnelsen.

Och går Nils och Sixten i samma grupp?

Anna ser dej sa...

Yogamamma:
Bra uppdrag till mannen! Fast då är det nog skilda grupper som gäller om han ska kunna hantera det själv... Ja, Nils o Sixten går i samma. De hamnade i olika först, men det blev för logistiskt jobbigt att ha olika tider efter varandra samma dag. Och Jan verkar vara en sensibel man, han sa till mig (när jag väl säkert såg lite pressad ut och försökte få Nils att göra något de andra barnen gjorde) att det var bara bra att de blev vattenvana och hade kul, resten skulle nog lösa sig efter hand.

k sa...

Låter ju superbra att Jan är flexibel! Och mycket bra att få till det där med simskola. Det måste verkligen vi också, men nääääär? Intensivkurs i sommar, kanske? Håller Jan i sådana? Kul att ses imorgon! Kramar!