tisdag 25 januari 2011

Dag 15 - Mina drömmar

Jag drömmer om en trädgård. Nej, om min trädgård. Om att gå ut barfota på solvarmt gräs, om att plantera mynta och luktärter med barnen.

Jag drömmer om att få sova, sova länge, kanske en hel natt, i min säng i det nya sovrummet. I huset. Någon gång.

Jag drömmer om att det är den 19:e februari, när våra saker kommer åkande i en lastbil från Stockholm.

Jag drömmer om att få elda första brasan i öppna spisen. Känna värmen, landa.

Jag drömmer om att få gå där, i alla omöblerade rum, eftersom vi kommer att ha möbler för ungefär en tredjedel av huset. Resten får ta sin tid.

Jag drömmer om hus, om vårt hus. Vårt nya hem.

Herrejösses

Jag minns när jag flyttade själv. Alltså bokstavligt talat - packade in mina grejer i bilen och kånkade upp dem till nya hemmet. Själv.

Att flytta en familj är inte så, inte alls. Det är så jäkla mycket planering, stresskruvarna dras långsamt åt och bettskenan måste åka fram igen. Alla dessa beslut: vilken elleverantör, vilken bil, vilken försäkring, vilken flyttfirma? När ska vi hinna packa, när ska vi hinna rensa, när ska vi hinna ringa alla samtal till mäklare, till dagis och till bankkontakterna? Avsluta jobbet - två och en halv vecka kvar. Och hinna träffa alla vänner, hinna prata och kramas och säga hej då.

Det är spejsat och stressat och märkligt. Sorgligt och roligt. Huller om buller. Men jag kommer tillbaka, bara jag får landa. Jag hoppas ni orkar vänta lite bara.

onsdag 19 januari 2011

Dag 14 - Dagens första tanke

"Ska jag ligga kvar och låtsas sova?"

Det gjorde jag. Låg där och hörde ljuden från köket, Sixtens ljusa röst, nosade på Nils som fortfarande sov bredvid mig (kors i taket). Och sen kom födelsedagssången och paket. En guidebok till Rom, som jag har drömt om att åka till så länge tillsammans med en bokad flygbiljett över påsk. Tre dagar, själva utan barn, jag och kärleken. En helt fantastisk present.

Det är en fin dag. En ny fas. The big 4-0. Känns symboliskt med fullmåne och strålande dag, luften är lätt att andas, solsken utanför fönstret. Det blir bra det här, mitt nya år.

Uppmärksamma läsare vet att dag 14 ska vara "Vad hade jag på mig idag?" men det är tråkigt utan bild, så det blir istället dagens första tanke.

torsdag 13 januari 2011

Ett hem, ett kungarike, för ett hem

Eller i alla fall en jävla massa pengar. Men nu har vi det: huset. Huset! Med trädgård och äppelträd och garage och gästrum och renovera ska vi inte och jag är skräckslagen och lycklig i en salig blandning. Den 19 februari flyttar vi in i tegelhuset i Malmö. Yes!

lördag 8 januari 2011

Dag 13 - Den här veckan

Årets första. Jag börjar längta efter att plocka ner julstjärnorna och köpa nya blommor. Jag har jobbat några dagar, hunnit gå igenom mail och skriva projektplan. Och sen lite mer ledighet.

I övrigt:
- Veckans värsta: vinterkräkisen som gästat vårt hem och alla utom mig. Än så länge, ligger just nu och mår lite konstigt...
- Veckans tårta: går till en nybliven tvååring! På födelsedagen var han i toppform och vrålade "Mer hurra" när vi slutade sjunga.
- Veckans resa: gick till Malmö för ny husvisning. Och en riktigt bra sån, det blir nog ett bud...
- Veckans lästips: "Det var inte mitt fel" av Ann Heberlein. Väldigt läsvärt om konsten att ta ansvar.
- Veckans hjälte: farbror P som passade vinterkräkande Sixten för att vi skulle kunna titta på hus.

tisdag 4 januari 2011

Dag 12 - I min handväska

...finns alltid alldeles för mycket. Jag är samlare. Och har ofta stora väskor. Rensa gör jag typ en gång i halvåret för jag tycker det är vansinnigt tråkigt.

Så i min väska kan man hitta det här: lypsyl, passerkort, minst två telefoner, en bok, kalender, pennor, visitkort, tamponger, busskort. Och fruktansvärda mängder nerknölade kvitton och reklambroschyrer. Idag trollade jag också fram ett paket te ur väskan men det hör inte till vanligheterna...