söndag 30 september 2007

Komma in i garderoben

Tjoho! Idag har jag tagit ett steg ur mitt shoppingkoma och ett steg längre in mot garderoben. Jag har köpt jeans.

Som småbarnsförälder blir man ohyggligt effektiv, det kan jag meddela. Så som grädde på laxen så tog det 20 minuter. T-j-u-g-o-m-i-n-u-t-e-r. Det är fantastiskt.

torsdag 27 september 2007

Förvåning



Vad underbart att man kan bli så förvånad över att bara vakna i sin vagn. Med krokodilen som schalett.

tisdag 25 september 2007

My left foot



Sixten är glad igen. Och har hittat sina fötter. Gullgris.

fredag 21 september 2007

Tack gode gud för att idag nästan är slut

Vad mer kan jag säga än att jag hade fel om dagens humör.

Långsamläsning

Länge hade jag ingen lust att läsa den. Men så fick jag "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson och jag kan bara varmt rekommendera den. Det är något njutningsfyllt över att läsa långsamt när språket har en sån tydlig rytm. Mild. Mjuk. Långsam. Med en tydlig melodi i bakgrunden.

Den kunde blivit sentimental och smörig. Men det är den inte. Den är vacker och njutbar. Om vänskap, berättande, minnen, liv. Och naturens växlingar.

Läs!

Tack gode gud för att det inte är igår

Igår var det gnissel och gnassel hela dagen. Från sekunden Sixten vaknade så lät han precis som en väldigt osmord dörr. Vi lekte, han gnisslade. Jag bar, han gnisslade. Äta, gnissel. Vagn, gnassel. Sjunga, gnissel.

Men idag har dagen börjat mycket, mycket trevligare. Stort leende från Sixtens säng, lek i babygymmet, frukost i soffan. Och sen lite gnissel, men bara lite. Och nu sover den lilla prinsen sin första lur för dagen.

Tack gode gud för att igår är över och idag är en fredag med mer hopp och lek åt folket.

måndag 17 september 2007

Nu ska vi sjunga



Idag var vi på Öppna förskolan för första gången. Och jäklar vad det var mycket ungar där. Det dreglades och snoddes leksaker för fulla muggar. Och mer än ett "Kalle, slå inte - klappa fint" hördes ljuda efter ett illvrål från det stackars barnet som Kalle behagade klappa till just då.

Sixten var ganska måttligt intresserad av de andra kidsen, men tyckte det var kul när vi sjöng en sång om östan och västan och gungade på kroppen samtidigt. Jag kunde i vanlig ordning nästan ingen sång vi sjöng, men hummade högt med för att dra mitt strå till stacken.

Jag ska nog bli en riktig mamma jag också, nån gång, som kan sjunga riktiga sånger för mitt barn. Inte bara hittepå ord till Broder Jakob-melodin. Fast jag har en känsla av att Sixten skiter i vilket.

Den som babybjörnen har, hon får gå med armen bar



Mitt vagnhatande barn har drillats i Babybjörnens glädje. Och det funkar faktiskt ganska fint. I alla fall när han får sitta framåt och tugga på kanten samtidigt.

Häromdagen somnade han så. Med munnen full av Babybjörnstyg, vått av saliv, och huvudet guppande som ett litet hallon på en stängel. Allt medan jag promenerade. Min lilla guldgris.

fredag 14 september 2007

Sjukt



Den funkar faktiskt. Men man känner sig som en dåre när man använder den.

Vardagssvärta

När man vankar omkring i en värld som består av blöjor, färgglada djur i plysch och mammaträffar behöver man få sig lite svärta till livs. Min består oftast av Johnny Cash. Helst "Sunday Morning Coming Down", som excellerar i hur jävligt livet kan vara.

Well, I woke up Sunday morning
With no way to hold my head that didn't hurt.
And the beer I had for breakfast wasn't bad,

So I had one more for dessert.

On a Sunday morning sidewalk,
I'm wishing, Lord, that I was stoned.
'Cause there's something in a Sunday
That makes a body feel alone.

Vi dansar kind mot kind, jag och Sixten. Johnnys skrovliga stämma är avgrunddjup. Jag känner doften av sur mjölk och bebisvanilj på Sixtens kind. Den är len som silke.

Jag blundar.

tisdag 11 september 2007

Återkomst



Jag har dock haft bloggtorka och ingen lust att skriva nåt alls. Efter en vecka på landet med Sixten tar det lite tid att komma tillbaka till bloggandet igen. Men nu är vi tillbaka i stan. Och bloggosfären.

Vår vecka på landet har haft inslag som brödbak i stenugn, skogspromenader, drillning i Babybjörnen, träff med Malte och Sigge, häng med föräldrar och mostrar och fastrar och hallonätning direkt från busken.

Och så har vi åkt tåg jag och Sixten. På egen hand från Stockholm till Kalmar och tillbaka igen. Jag är numer en härdad morsa. Nästan i alla fall.

måndag 3 september 2007

Kärlek vid första ögonkastet



Sixten är inte speciellt lättflörtad. Men när han ser sig själv i spegeln så blir han så här glad. Hm. Hur var det med Narcissus nu igen?

söndag 2 september 2007

TGI Friday

Oj, oj, oj vilken intensiv fredag det blev. Sixten och jag gjorde följande:

1. Åkte tunnelbana (och dessförinnan kissig hiss till tunnelbanan. Urk.)
2. Shoppade (till Sixten, inte till mig)
3. Var på anställningsintervju
4. Käkade lunch med jordens snyggaste webmaster
5. Fikade med jordens snyggaste bibliotekarie
6. Fick nya tips och råd av ovan nämnda snyggingar för bot på mitt shoppingkoma
7. Träffade jordens snyggaste arbetsförmedlare
8. Åkte mer tunnelbana
9. Föll i koma i hemmet och blev serverad Spagetti Carbonara av jordens snyggaste sambo
10. Tittade på en halv film och somnade i soffan